gemstonebeads nieuw 24
gemstonebeads nieuw 24

Shungite

Sorteer op:
 
InStock 17.5
InStock 12.5
InStock 17.5
InStock 27
 
Vindplaats: het plaatsje Shun’ga in Karelië Rusland en deels in Finland.

(let op (edel/elite) Shungite is niet geschikt wanneer u een pacemaker heeft)

Shungite uit rusland

 
Shungite is een meteoor van ca. 2 miljard jaar oud en heeft een ongewone samenstelling en structuur. In Rusland is op medisch en ecologisch gebied veel ervaring opgedaan met Shungite.
 
In 1985 ontdekte wetenschappers dat Shungite fullerenen bevat. Fullerenen zijn geheel uit koolstof bestaande moleculen, in de vorm van een holle bol.
Daarvoor waren wetenschappers zich alleen bewust van drie vormen van koolstof: Diamant, Grafiet en Carbyne. In 1996 is de Nobelprijs voor Scheikunde toegekend aan de ontdekkers van fullerenen.

Fullerenen hebben een antioxiderende werking en verminderen de concentratie vrije radicalen die in het lichaam kunnen leiden tot vernietiging van cellen, versnelde veroudering, schade aan de huid, hartaandoeningen en kanker. Vrije radicalen worden met name veroorzaakt door luchtverontreiniging, kunstmatige toevoegingen aan voeding, stress en zware metalen.
 
Shungite kan voor veel doeleinden gebruikt worden zoals voor water en luchtzuivering, bescherming van mensen tegen elektromagnetische straling en het versterken van het immuunsysteem.
 
Tevens is Shungite een materiaal dat een actieve interactie aangaat met elektromagnetische velden van verschillende aard zoals  geopatische straling,  (aardstralen, straling uit geologische breuklijnen, radioactieve straling), zonne-energie, bio-velden (computer, dect, gsm), antropogene hoge frequenties (door de mens gemaakte hoge frequenties zoals WiFi 2.4 GHz)
 
 Reiniging:
Omdat Shungite veel negativiteit opneemt is het goed om de steen regelmatig en soms dagelijks te reinigen. Dit kan op de volgende manieren: door aarding, (zon) licht en lucht.
Voor aarding: leg het op een geaarde metalen leiding (waterleiding, centrale verwarming)
(Zon) licht en open lucht: ca 4 tot 24 uur voor activatie.
 
Vermijd gepolijste Shungite met water, dit kan zijn glans verliezen.
Ruwe Shungite kan afgeven. Vind je dit vervelend dan kan je de steen gewoon even wassen met water (eventueel handzeep) en een tandenborsteltje.

Gunstige effecten en eigenschappen van Shungite:
 
-zeer aardend (stimuleert het 1e chakra)
-werkt op het emotionele, mentale en spirituele lichaam
-werkt op het immuunsysteem
-bij allerlei allergieën
-neutraliseert ruimtes met elektromagnetische straling
-werkt antibacterieel
-bij alle mogelijke huidaandoeningen
-antioxiderende invloed
-extreem water zuiverend
-herstelt snijwonden sneller
-balanceert de aura
-rustgevend
-bij stress en depressies
-energetisch reinigend
-bij alle chronische aandoeningen
-gedraagt zich als supergeleider voor elektrische stroom
-bescherming tegen elektromagnetische straling
-gunstige invloed op fysiek en psychisch herstel
-absorbeert negatieve energie gelijkend aan Tachyon
 
 
Onderzoek van Shungite heeft aangetoond dat rechtstreeks contact van de steen met het menselijk lichaam een positieve invloed kan hebben bij verlichting van pijn.
  
Gebruik:
Leg Shungite bij je computer, televisie, meterkast, magnetron, stopcontact, nachtkastje etc. Op de huid gedragen heeft het de beste werking.
 
Shungite-water:  wordt al lang gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen. Huidproblemen herstellen sneller door de plekken te deppen met Shungite water.
Een Shungite water elixer helpt bij eczeem, psoriasis, wondgenezing en de huid versterken en te verjongen.
Ook hebben Russische wetenschappers die de steen hebben onderzocht, gemerkt dat door het water van de steen te drinken helpt bij het herstel van een ernstige of chronische ziekte van de maag, lever, darmen, nieren en stofwisseling.


De tekst hieronder is vertaald vanuit het Russish met interessante wetenswaardigheden.

 

Hoe kunt u testen dat het echte Shungite is:


1. Echte Shungite is zwart. Niet gepolijste Shungite maken uw handen vuil. U kunt de zilveren of gouden strepen (Pyriet) op het oppervlak van gepolijste producten zien.
2. De echte Shungite geleidt elektriciteit, wat een zeer zeldzame kwaliteit is voor stenen. Geleiding is een belangrijke eigenschap die echte Shungite van gelijkaardige mineralen kan onderscheiden en met een batterij, twee draden en een lamp is het gemakkelijk om vervalsing te detecteren. (zie afbeelding)3. Voel de energie. Houd de Shungite in uw handen en u zult de authentieke Shungite energie voelen.

4.Soms heeft Shungite bruine, grijze of gouden kleuren in de steen. Betekent dit dat mijn Shungite nep is?
Het is mogelijk dat Shungite andere mineralen bevatten, waaronder goudkleurig pyriet. Het betekent niet dat je Shungite nep is, het betekent dat op de plaats waar de steen werd gevonden er sporen van andere mineralen in dezelfde laag waren. Zo wordt kwarts ook dikwijls gevonden samen met Shungite.

 

Shungite Harmonizers
Shungite Harmonizers zijn een effectieve remedie voor het herstel van het energieveld en aura's van de persoon. Ze helpen om nerveuze spanning en hoofdpijn de kop in te drukken, vitaliteit, levendigheid en frisse kijk op het leven te behouden.

Hoe te gebruiken:

Ga ontspannen zitten met beide voeten op de grond. Neem Yin-harmonizer van Shungite (zwart) in de linkerhand, Yang-harmonizer van Tulikivi (grijs) in de rechter. Plaats de handen met de harmonisatoren op de knieën en houd ze parallel aan elkaar. Het wordt aanbevolen om je ogen te sluiten, jezelf leeg te maken van je gedachten en je helemaal op je zintuigen te concentreren. De duur van de procedure is specifiek. Je kan beginnen met 3 a 5 minuten en opvoeren naar 10 a 15 minuten. Het wordt aanbevolen om de harmonisatoren twee keer per dag in de ochtend en 's avonds gedurende 2 weken te gebruiken met een pauze van twee weken om door te gaan.


 

Shungite beauty

De eenvoudigste manier is gewoon om shungitewater te gebruiken voor het dagelijks wassen. Shungite staat algemeen bekend om hun filterende en antibacteriële eigenschappen. Experimenten hebben aangetoond dat dit unieke mineraal tot 95% van de watervervuilende elementen absorbeert . Naast het verbeteren van de algehele gezondheid, werkt Shungitewater als een efficiënte opfriscursus en wordt het beschouwd als de pH-balans om de huid te herstellen.

Wanneer u uw gezicht wast met shungite water, zal het uw huid hydrateren, poriën minimaliseren en een perfect canvas creëren voor make-up zonder extra crèmes of lotions. 's Avonds kun je het gebruiken om make-up weg te kloppen en een kalmerende werking te krijgen. Binnen een week na het gebruik van dagelijks shungietwater merkt u herstel van uw huidproblemen. Kleine rimpels, vlekken en putjes zullen verdwijnen. Weefselherstelprocessen worden versneld. Zo ziet je huid er gezond en stralend uit.


 

Shungite water informatie

Leg de bol, het ei, de Edelshungite of piramide 48 uur in het water. Het is wel belangrijk dat deze ongepolijst zijn. Gebruik deze Shungite niet langer dan 6 maanden. Ververs je water regelmatig.

Shungite is zeer effectief voor waterzuivering. Shungite zuivert water door het verwijderen van:

IJzer
Mangaan
Fenol
Chloor
Nitraten en nitrieten
Vrije radicalen
Bacteriën en micro-organismen
Slechte geuren
Kleur
TroebelheidNa 48 uur wordt het Shungitewater echter zuur, met een pH van 3 tot 5,5. (de ideale pH-standaard voor het drinkwater is 7.2-7.3)

Gebruik alleen Shungite voor het zuiveren van je water, je krijgt zuiver maar zuur water (de pH wordt verlaagd tot 3 tot 5.5).

Is het gezond om water te drinken met deze pH-waarden?

Drinkwater met deze pH-waarden wordt alleen aanbevolen voor therapeutische doeleinden. Het wordt niet aanbevolen om dit water regelmatig te drinken of te gebruiken voor het koken (vooral voor mensen met een hoog maagzuurgehalte). Waarom?

Onze bloed-pH varieert van 7,35 tot 7,45. De gemiddelde bloed-pH van een gezond mens is 7,42.

Wat beïnvloedt onze pH-waarden? Eerst en vooral is het wat we eten en ook externe factoren. Mensen eten ander voedsel en hebben een verschillende levensstijl. Drinkwater is de belangrijkste factor die onze bloed-pH en andere lichaamsvloeistoffen beïnvloedt. Als u water drinkt met een pH van 2 tot 3, sterft u niet, maar uw lichaam kan te zuur worden (zuur-base-onbalans), wat een negatief effect heeft op uw gezondheid.

Opmerking: de zuurgraad van veel drankjes die je af en toe hebt, ligt onder het normale bereik:


Gemalen koffie pH 4,9
Thee pH 5,2
Alcohol pH 3-4
Melk pH 6,5
Sinaasappelsap pH 3,6
Coca-Cola pH 3

Continu drinken van Shungitewater met een hoge zuurgraad is ongezond. We raden aan dit water niet dagelijks te drinken. Het zou eerder moeten worden gebruikt voor therapeutische doeleinden.


Welke ziekten kunnen worden behandeld met Shungitewater en wat is de juiste manier om het te gebruiken?

Shungite water kan worden gebruikt om een ​​aantal ziekten te behandelen. Het heeft een antibacterieel effect en kan je helpen om oppervlakken te desinfecteren, bacteriën te doden en schimmels te doen verwijderen, waardoor het een goed hulpmiddel is als het gaat om het schoonmaken van huizen.

Het schoonmaken van speelgoed van uw kinderen zorgt ervoor dat ze geen ongewenste bacteriën of virussen vangen.

Het wordt effectief gebruikt voor de behandeling van wonden en verlicht ook jeuk en ontsteking na insectenbeten.

We raden aan om groenten en fruit te wassen met shungitewater om ze langer vers te houden.

Hier is een lijst met ziekten die met shungitewater kunnen worden behandeld. Sommige daarvan vereisen specifieke waterzuurniveaus. U kunt een pH-meter gebruiken om de pH te meten.

Allergie, allergische dermatitis
Angina
Keelpijn
Gewrichtspijn in armen en benen
Colitis (ontsteking van de dikke darm)
Herpes (virusinfectie resulteert in kleine blaasjes op de lippen)
Gingivitis (parodontitis)
Hoofdpijn
Voetschimmel
Dysenterie
Dermatitis (allergisch)
Schimmelinfecties van de huid
Kiespijn
Keelontsteking
Loopneus, verkoudheid
Hoge bloeddruk
Diarree
Voorkoming van slapeloosheid, prikkelbaarheid
Tieneracne, puistjes
AcneBovenkant formulier

Shungitewater in combinatie met alkalisch water (basiswater met een ph van 7) kan u helpen bij het behandelen van de volgende ziekten:


abcessen
Prostaat adenoom
Atherosclerose in de aderen van de onderste ledematen
Bronchiale astma, bronchitis
Hepatitis
Aambeien
Septische wonden, fistels, abcessen
Hoofdpijn
Griep
Voet geur
Zwelling in de armen en benen
Artritis
Wonden, krassen
Doorligplekken
Psoriasis
Reuma
Spataderen
Verwijdering van de dode huid van de voeten
Spijsverteringsstoornissen
Eczeem


Onderkant formulier

Het gebruik van alkalisch water zonder Shungietwater kan u helpen bij het behandelen van de volgende ziekten:

Gastritis
Geelzucht / Hepatitis A
Constipatie
Hoge niveaus van maagzuur
Maagzweer
Hoesten
Lage bloeddruk
Seksuele disfunctie
Huidirritatie
Suikerziekte
Stomatitis
Verstoorde bloedsomloop
Haarproblemen
Maagzweer en darmzweer veroorzaakt door hoge maagzuurspiegels
Geschiedenis shungite

De beste kwaliteit Shungite bevindt zich alleen in de Zazhoginsky mijn in de regio Karelia in Rusland.

Het geheim van oorsprong
Wetenschappers schatten dat de leeftijd van schungite ongeveer twee miljard jaar is. Uiterlijk lijkt de rots op steenkool, maar het komt voor in de zeer oude lagen van de aardkorst die gevormd werden in de tijd dat er geen leven op aarde was.

Schungite is een Precambrische rots, een gemetamorfoseerde steenkool, die een overgangsfase is van het antraciet naar het grafiet, Shungite.
Tegenwoordig kan Shungite in deze tijden, met al het (ongezonde) gemak van de digitale wereld als een geschenk van geluk bijdragen aan het behoud van onze gezondheid. De genezende eigenschappen zijn opvallend en we geloven dat een meer gezondheid bevorderende steen als Shungite niet op aarde bestaat.


Schungite is uniek. De afzettingen ervan werden alleen ontdekt in Karelië en een klein stukje van FInland. Het is de enige steen in de wereld die fullerenen bevat , een nieuw ontdekte vorm van het bestaan ​​van koolstof in de vorm van sferische ionen. Bij interactie met water geeft Schungite genezende complexen van fullerenen af ​​in water. Deze complexen werken bij huidziekten, wonden, brandwonden, genezing van allergieën, diabetes, stomatitis, parodontosis, haarverlies, cosmetische defecten enz.
Het belang van de ontdekking van fullerenen kan worden bewezen door het feit dat op 9 oktober 1996 de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen besloot de Nobelprijs voor de Scheikunde toe te kennen aan professor Robert F. Curl Jr., professor Sir Harold W. Kroto en professor Richard E. Smalley voor de ontdekking van fullerenen.

De belangrijkste eigenschappen zijn de krachtige invloeden op een menselijk lichaam. Tegenwoordig gebruiken ongeveer twee miljoen mensen Schungietfilters, geneesmiddelen en producten. Bovendien is Shungite een "troostende" steen, een steen die negatieve energie wegneemt.

Veel genezers in Rusland en in het oosten erkennen de helende kracht van Shungite. Er is een mening dat in lithotherapie alleen die stenen kunnen worden gebruikt waarvan de eigenschappen door de eeuwen heen zijn getest.

Dankzij geluk en het talent van Peter de Grote werd het eerste Russische kuurbad "Martial waters" (bij Petrozavodsk) op een Shungite-depot geopend en gedurende 300 jaar werden vele generaties Russen behandeld met Shungite water, zich niet bewust van de fullerenen en fullerites die pas recent zijn ontdekt.

Behandeling van vele ziekten door de wateren van dit resort, afwezigheid van schadelijke effecten of beperkingen, maakt het mogelijk te bevestigen dat het gebruik van Shungite in filters voor drinkwater en als onderdeel van verschillende geneesmiddelen absoluut onschadelijk en maximaal voordelig is.

Een dergelijke conclusie is gemaakt door onderzoekers en bevestigd door de gezaghebbende adviezen van de vertegenwoordigers van de Militaire Medische Academie van Sint-Petersburg, waar de genezende eigenschappen van alle Shungietproducten en geneesmiddelen zorgvuldig zijn getest en bestudeerd.
De studie van het effect van Shungite op elektromagnetische velden heeft aangetoond dat het kan worden gebruikt als een zekere bescherming tegen elektromagnetische velden van mobiele telefoons, televisietoestellen, monitors en de zogenaamde geopatische zones. 

Leuk om te weten:

Na vele honderden miljoenen jaren onder de grond gebleven te zijn, is het noch Grafiet noch Diamant geworden. Over het algemeen zijn de genezende eigenschappen van Shungite al lang bekend. Maar zoals vaak het geval is, is alles wat oud is weer nieuw.
"De Heer heeft door Zijn genade gedemonstreerd om hier een dergelijk helende water te onthullen (dat was niet eerder bekend) dat niet alleen de zieken heeft genezen, maar ook nuttig is geweest voor Onszelf met Ons gezin en vele opmerkelijke personen, ... meer dan de andere wateren die we gebruikten ", - deze woorden staan ​​in het vijfde deel van" De complete verzameling van de wetten van het Russische rijk sinds 1649 ".
 

Verschillende theorieën

Er zijn verschillende theorieën die de oorsprong van Shungite verklaren.
Volgens één versie is een vrij exotische Shungite onderdeel van een enorme meteoriet die een stuk van een gebroken planeet Phaeton (een planeet waar ooit een zuurstof-levensvorm was) naar de aarde bracht. Het enorme stuk bracht deze vorm van leven mee, en een schungitische afzetting vond plaats op de plaats waar het viel.
Sommige onderzoekers beweren dat de vorm en structuur van Shungite kenmerken van stollingsstoffen hebben. Misschien speelde de vulkanische uitbarsting van een Schungitische substantie in de atmosfeer dezelfde rol als een hypothetisch stukje Phaeton-planeet.
Welnu, hoe het ook zij, er is een mineraal ontstaan ​​dat geen analogen heeft - zowel wat betreft helende eigenschappen als wat betreft de verscheidenheid van kwaliteiten. Schungite geneest, redt, zuivert, beschermt, normaliseert, herstelt en groeit zelfs! (Ja, de beroemde Karelische zwarte bodem bij de boerderij Tolvuysky is niets anders dan schungite pieken .In vrij massieve stenen groeien de grootste aardappelen van het noorden).
 

De meest bekende Shungitekamers van Rusland
 

1. Kremlin. Onofficieel, in het Kremlin van Moskou, werd een shungite ruimte gecreëerd met het doel informatie te beschermen. Om voor de hand liggende redenen worden de details van de aanvraag niet bekendgemaakt.

2. De beroemde militaire medische academie in Sint-Petersburg. Datum van oprichting is 28.12.1798. Een Shungitekamer wordt gevestigd op basis van het ziekenhuis. Ook bestudeerden de wetenschappers actief de geavanceerde behandeling van drinkwater met shungiet. http://www.vmeda-mil.ru/Conclusie van Military Medical Academy
De kliniek van ziekenhuistherapie MMA onderzocht de effectiviteit van de behandeling van therapeutische (vooral hart) patiënten onder omstandigheden van verblijf in een speciale afdeling met Shungite-coating. De studie besteedde aandacht aan de beoordeling, allereerst, van de algemene therapeutische en psychofysiologische effecten van het verblijf van patiënten in de Shungite-afdeling. In het bijzonder werd een toename in de efficiëntie en kwaliteit van de angina-behandeling in het geval van ischemische hartziekte en hypertensiebehandeling waargenomen. Bovendien was een vergelijkende analyse van de ziektemanifestaties, de dynamiek van het leidende symptoomcomplex, in staat om een positieve invloed op het beloop van de ziekte te identificeren, het minimaliseren van klachten, die op zijn beurt in staat waren om stabilisatie te bereiken in een kortere periode van ziekenhuisopname.

Het gemiddelde verblijf in het ziekenhuis werd teruggebracht tot 2 a 3 dagen, wat kan worden gekarakteriseerd als de kosteneffectiviteit van behandeling op de Shungite afdelingen.

De berekening toonde aan dat in het geval van behandeling in een afdeling met Shungietdekking, de behandelingskosten per patiënt met 3-4 duizend roebel zouden kunnen worden verlaagd, en het algemene economische effect van een 4-bed-afdeling rond het jaar 0,5 miljoen roebel zou kunnen bedragen. Dit zal het mogelijk maken om gekwalificeerde medische zorg te verlenen aan nog eens 20-25 patiënten.

 


Verbetering van de fysieke conditie viel objectief samen met kwantitatieve gegevens die de psychofysiologische status en levenskwaliteit die van behandelde patiënten weerspiegelden.
Hygiënische beoordeling van de Shungite-afdeling maakte het mogelijk om de mate van bacteriële besmetting, afscherming van elektromagnetische velden, neutralisatie van geologische heterogeniteitsveldactiviteit te verminderen.
Behandelafdelingen met shungite-coating hebben een enorm voordeel bij het bereiken van algemene therapeutische verbetering van hartpatiënten en het bereiken van remissie, en kunnen worden ingebed in een brede praktijk van cardiologie en hartintensieve zorgeenheden van medische instellingen. Een extra effectmechanisme kan geneesmiddelpotentiatie zijn

"Belyiekluchi" sanatorium in Petrozavodsk. http://whitesprings.ru/

Sinds 2001 zijn in het kuuroord de behandelingsmethoden geïntroduceerd die minerale bereidingen van Shungite gebruiken. Ook is er in het kuuroord een Shungitekamer gecreëerd.

 


Shungite kamer in Beslan. Na de vreselijke terroristische aanslag die plaatsvond op 01.09.2004 in een Beslan-school. Er is een Shungite ruimte opgericht met een charitatief doel en voor de psychologische rehabilitatie van gewonde kinderen.

 
Hieronder een aantal ervaringen van klanten met Shungite:
 

Shungite voor mijn hond

Ik heb op advies van jullie bij mijn hond Luna een steen Shungite omgedaan.
Luna is al 7 keer buiten aangevallen door andere honden en daardoor is zij heel onzeker geworden buiten.
Zodra ze een andere hond zag was het meteen agressief blaffen en proberen aan te vallen.
Voor haar was het niet leuk meer om buiten te komen maar voor mij ook niet. De eerste keer dat ze de steen om had hadden we meteen een zeer grote proef, we kwamen vijf andere honden tegen en ze heeft alleen maar gekeken en niet geblaft. Dit was voor haar en mij zo fijn om mee te maken.
Honden mogen nog niet in haar echte nabijheid maar van afstand is ze nu een stuk rustiger en zekerder. heel erg bedankt namens mij en van Luna een poot.

Groetjes van Wietje


 

Shungite


Beste Mevrouw Marga,

Gisteren waren je producten gekomen. Na ze grondig hebben getest op authenticiteit, ben ik er hartstikke blij mee nadat ze electriciteit geleidden. Ik had al wel een voorgevoel, omdat het iets subtiels verandert in het lichaam. En het deugt.

Bedankt voor je tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Reggie 

Shungite

Hallo Marga,

Pakketje in goede orde ontvangen.

Bedankt voor de prachtige stenen die je hebt uitgezocht!

Ik heb enorm veel baat bij de Shungite; ik kwam vaak volkomen leeggetrokken terug van boodschappen doen e.d. door de negatieve energieën die ik van mensen oppakte.

Nu bereiken ze me niet meer en dat voelt zo goed!

Dat wilde ik je even laten weten.

Fijn weekend!

Vriendelijke groet, Carla


 

Shungite

Wat een geweldige steen. Ik heb op de oertijdmarkt te Borger een ruwe Shungite gekocht en er al heel veel plezier van gehad. De steen heeft al veel werk verricht in huis. Mijn man beschreef het als een klein briesje door het huis heen.
Hij ligt af en aan bij de computer als ik veel met de computer moet werken en dan voel ik dat deze steen mij beschermt.
Met momenten in mijn handen vast om even goed te aarden.
Echt een aanrader..... Heb nu een hanger van Shungite bij jullie besteld omdat ik erg te spreken ben over de energie van de steen en ik graag deze bij me wil dragen zodat ik tijdens mijn werk (sjamanistische helingen) beschermt ben.

Nogmaals echte een aanrader. Ook voor mensen zoals ik die hypersensitieve zijn. Een hele krachtige en lieve steen.

Warme groetjes, Margo 

Vortex maken met Shungite

Dit is mijn ervaring die ik graag met je wil delen zodat je deze ervaring ook weer met andere mensen kan delen.

Een prachtige zachte en liefdevolle energie kwam er van de stenen af ze nodigde iedereen ook als het ware uit.

Een onvoorwaardelijke cirkel van liefde die uitnodigt om naar huis te gaan als de tijd daar is.

Het voelde heel zuiver en dat is ook wat ik graag wilde bereiken.

Ik hoop dat je deze ervaring mag en kan gaan delen met andere mensen.

Warme groetjes, Margo
 


 

Shungite

Vorige week deze bolhanger ontvangen en gelijk om gedaan.
Ik voelde een klein briesje om mijn hoofd heen. En voelde me een stukje lichter in mijn hoofd worden.
Wat een kracht daarna, maar even op de kleding gedragen voor een paar dagen om even te kunnen wennen aan de kracht van de steen.
Nu draag ik de steen af en aan op of onder de kleding om zo mijn gevoeligheid te respecteren en ook steen de ruimte te geven om zijn/haar werk te doen.
Wat een prettige steen, hij geeft rust en dat is heel erg prettig.
Echt een aanrader voor iedereen.
Ben er heel erg blij mee.
Dank jullie wel..

Margo
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN