gemstonebeads nieuw 24
gemstonebeads nieuw 24

Waxkoord op rol

Sorteer op:
 
 

Wat is waxkoord?

Waxkoord is een koord met een dun laagje wax wat een licht glimmend effect geeft. Door het waxen wordt de draad wat stugger, het pluist minder en is ook water en schimmelbestendiger en minder rekbaar.

Waxkoord is gemaakt van katoen en wordt in verschillende kleuren geverfd in vele kleuren. Wil je waxkoord gebruiken voor een hanger dan is 1.5 mm of 2 mm een prettige dikte. De kleur zwart is neutraal en gaat goed samen met alle kleuren ‘edelsteen’’ hangers. 1 mm is vrij dun maar geschikt voor macramé en bijvoorbeeld fijn knoop en haakwerk voor bijvoorbeeld armbandjes en enkelbandjes.

Wil je waxkoord gebruiken in combinatie met kralen, let dan goed op de grootte van het boorgat van de kraal.

Koorden zijn makkelijk te hanteren en makkelijk te gebruiken voor verschillende toepassingen. Ze zijn zeer geschikt voor gebruik bij het maken van mode-sieraden.
 

Een stukje geschiedenis.

Wax-katoen werd voor het eerst ontwikkeld in de 19e eeuw en werd aanvankelijk gebruikt door Schotse zeilindustrie. Vanwege de waterafstotende eigenschappen en soepelheid werd gewaxed katoen door fabrikanten in verschillende vormen gebruikt.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN