gemstonebeads.nl

Rudraksha met gestreepte Onyx armband

Rudraksha met gestreepte Onyx armband
Rudraksha met gestreepte Onyx armband
12.50
InStock
 

Polsomtrek: 18.5-19 cm
Wilt u hem liever iets groter of kleiner, dan kunt u dit aangeven bij opmerkingen.
De kralen zijn ca. 7-8 mm groot.


”De tranen van Shiva”

Herkomst:
Nepal, Tibet, India, Indonesië en Australië.

In de hindoeïstische mythologie staan malazaden voor de tranen van Shiva. Deze zaden komen van de Rudrakshaboom (Elaeocarpus Ganitrus) Er wordt gezegd dat ze o.a. geluk ,liefde en licht brengen.

Waar komt de naam Rudraksha vandaan?

Het woord is afkomstig uit het Sanskriet en is samengesteld uit twee woorden, ‘Rudra' en ‘Aksha’. Rudra betekent Shiva en Aksha betekent, tranen.

Rudraksha’s zijn dus de tranen van Shiva.

Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid en liet tranen van medeleven opkomen. De tranen kristalliseerden na het raken van de aarde en veranderde in Rudraksha’s. Sindsdien zijn het heilige bessen voor de hindoeïsten die veelal worden gebruikt voor het maken van mala’s.

Rudraksha’s genezend

Reeds vele eeuwen worden ze spiritueel gedragen en gebruikt bij meditaties door o.a. hindoes en boeddhisten. Rudraksha-kralen worden als zeer heilig beschouwd en als genezend in hun effect op de eigenaar of gebruiker.

Rudraksha's verlenen de drager rust, helderheid en richting. Zij geven verkoeling aan het lichaam en beschermen tegen negatieve krachten en gedachten.


De mala is opgebouwd uit noten met 5 ogen, die staan voor: de 5 gezichten van Shiva succes, geluk, wijsheid, gezondheid en eeuwige vrede.


Voor Hindoe, Sikhs en Boeddhisten zijn Rudraksha zaden één van de meest heilige voorwerpen, beladen met mystieke, zuiverende en genezende krachten.

Diegene die een Rudraksha mala draagt is onaantastbaar en wordt beschermd tegen alle negatieve invloeden.
De natuurlijke elektromagnetische energie van de Heilige Rudraksha kralen verbetert de concentratie en mentale eigenschappen.


Terug naar overzicht