gemstonebeads.nl

Boulder Opaal hanger met zilver oogje

Boulder Opaal hanger met zilver oogje
225.00
InStock
 
De hanger op de afbeelding is de hanger die u ontvangt.
Afmeting zonder oogje gemeten: 14 x 18 mm

Steensoort: Boulder opaal
Herkomst: Queensland australie 
Met zilver oogje.

 

Betekenis van de steen:

Stimuleert de creativiteit op vele vlakken, bloedzuiverend, goed voor de lymfeklieren, nieren en het hart.
 

Boulder Opaal

De meeste mensen zijn bekent met de populaire Boulder Opaal afkomstig uit Queensland in Australië.  De meest belangrijkste pekken waar Boulder Opaal te vinden is bevind zich in een 300 kilometer brede en 800 kilometer lange gordel van verweerde krijtachtige sendimenten. Deze gebieden zijn Eromanga, Jundah, Winton, Yowah, Vergemond, Quilpie, en Cunnamulla (foto boven). Veel van deze plaatsen zijn aboriginal namen.
Boulder Opal gemstone beads

Wanneer deze Opaal-soort gevonden wordt zal dit in een opaal -laag zijn van een mengsel van ijzer/klei en zandsteen in zogenaamde keien. Vaak niet groter dan enkele centimeters tot enkele meters.

Het delven van Boulder Opaal (afb. boven) wordt gedaan door zware machines. Dit gebied wordt vaak afgezet en verboden voor onbevoegden.  Het gevonden Opaal wordt vaak in lagen gevonden met natuurlijk bruin moedergesteente (ijzerzandsteen). Hoe helderder het spel van de kleuren, des te duurder is de Opaal.  Boulder Opalen zijn te herkennen aan een vaak onregelmatig oppervlak en worden vrije vormen gesneden en gepolijst. 
Terug naar overzicht