gemstonebeads.nl

BLOG en leuke markten 2019

GemstonebeadsMooie edelstenen GemstonebeadsEdelsteen sieradenBlog 2 Trend, mode of tijdloosEdelstenen worden al vele jaren wereldwijd gebruikt. voor allerlei doeleinden. Een sieraad, amulet, geneesmiddel, verf make-up etc. Wat dat betreft zijn het gebruik van edelstenen tijdloos. Op de manier waarop het gedragen wordt is heel persoonlijk.

Wat wij vooral merken is dat onze klanten over het algemeen van klein en subtiel houden als je het over hangers hebt.

Lange kettingen worden over het algemeen zelf gemaakt door klanten. Veel kortere kettingen van ca. 45 cm zijn er te kust en te keur bij onze leveranciers.

Meestal zijn het de ronde en de facet geslepen kralen waar deze kettingen van gemaakt worden. Maar ook weer niet groter dan 8 mm.

Sommige worden gemaakt met een knoopje ertussenin maar dat knoopje moet wel bij de kralen passen.De vormen van de kralen zijn over het algemeen rond. Al zien we dat er al meer variatie komt in de vormen. De rondellen, discs, staafjes en barock (kleine getrommelde kralen) zijn hele leuke vormen om mee te combineren.We zien al meer armbanden met grote platte kralen. Zagen we een jaar geleden nog maar een paar soorten, nu worden ze in vele soorten aangeboden bij onze leveranciers.

Ook al wordt het aangeboden, wij zien dat onze klanten nog steeds van klein en subtiel houden. Niet te veel poespas met allerlei rondelletjes en andere kraaltjes er tussenin maar gewoon simpel. Dat klant wil dat het niet te veel opvalt en toch alledaags gedragen kan worden.

Ook de mannen willen niet te veel poespas aan een armbandje. Het mag wel apart zijn maar niet te…..Wat we ook zien zijn de zoetwaterparels. Trend, tijdloos? Zomers is het zeker en kan bij veel kleding gedragen worden.

Veel parels, de schelpparels krijgen een coating in verschillende tinten. Een schelpparel is de poeder van een schelp waar een kraal van wordt gemaakt. Daarna krijgt hij een coating. omdat er veel verschil is in kwaliteit zoeken wij deze strengen zelf uit en voelen of de coating er goed op zit en schoon aanvoelt.Omdat we regelmatig onze leveranciers zelf bezoeken kunnen wij de strengen beoordelen op kwaliteit en zuiverheid. Omdat niet iedere steen zich i.v.m. de hardheid even mooi laat polijsten is het een heel karwei om toch de mooiste er uit te zoeken.De strengen nemen wij nooit mee naar de markt omdat dit geen marktproduct is. Daarentegen willen wij de kwaliteit blijven garanderen zonder stof, krasjes en boomblaadjes. Ook de donutsen en hangers zijn speciaal gereserveerd voor de website en zijn dus niet door tientallen handen geweest.Wat we merken is dat de mensen om ons heen steeds gevoeliger worden. Ik heb het nu over de kleine splitkralen (armbandjes).

Deze hebben nog al eens scherpe puntjes en dat gaat op den duur irriteren. De splitarmbanden met de grotere kralen zijn wat meer afgerond en zitten wel prettig om de pols.Het is allemaal mooi wat er voorbij komt bij onze leveranciers.

Wie er zegt dat het mode is, een trend is of wordt…... Ik denk dat alles altijd kan zolang je het mooi vindt ongeacht de grootte van het sieraad, het soort steen. Ieder is anders en net zo verschillend als al die edelstenen die er zijn. landgoed olmenhorst lisserbroekMarie Marche landgoed Olmenhorst Lisserbroek


Rootsmarket Egmond aan zee 2019
https://nl-nl.facebook.com/rootsmarkt/
https://www.rootsmarket.nl/age
nda/


Het marktseizoen is weer begonnen. We hopen het koude weer achter ons te laten om lekker buiten van de zon te genieten.
Afgelopen week stonden we op de Boulevard van Emond aan Zee. (elke 1 e zondag van de maand in de zomermaanden)
Met een heerlijke temperatuur van bijna 20 graden genoot iedereen van het zonnetje.
De markt (rootsmarket) met ruim 60 kramen vol originele, zelfgemaakte en natuurlijke biologische produkten waren er weer vele enthousiaste bezoekers.
De terrasjes zaten vol en op het strand was het heerlijk vertoeven.


rootsmarket egmond aan zeeLandgoed Duin en Bosch Bakkum van april t/m september op iedere tweede zondag van de maand rondom Restaurant de Oude Keuken, van 11-17 uur. 
Gratis parkeren.
Oude Parklaan 117 in Castricum


Rootsmarket Duin en Bosch Castricum


rootsmarket duin en bosch de oude keuken castricum


Zondag 14 april was de eerste rootsmarket bij de Oude Keuken in Castricum. De zon scheen en ondanks dat het best koud was kwamen de bezoekers al snel naar de markt. De aardbeienkraam van Can's Fruit was al ruim voor 16 uur helemaal uitverkocht.
Er stonden weer leuke standhouders met originele produkten. (design hoeden, zelfgemaakt biologische wijn, kleding, huisdecoratie voor binnen en buiten, edelstenen, koffie en vele lekkernijen. En ook het gezellige terras van De oude Keuken zat al snel vol.

We vonden het erg gezellig om veel klanten van vorig jaar weer te zien en spreken.
De meeste rootsmarkten zijn we van de partij (op een enkele na)

Meer weten over de rootsmarket:

https://nl-nl.facebook.com/rootsmarkt/

https://www.rootsmarket.nl/agenda/