gemstonebeads.nl

Levensbloem hanger met Maansteen zilver 925

Levensbloem hanger met Maansteen zilver 925
35.00
InStock
 
Afmeting levensbloem: 26 mm
Materiaal: zilver
Steensoort: Maansteen
Afmeting steen: ca. 6 mm

De “Flower of Life” of Levensbloem

De “Bloem des Levens” of Flower of Life " in het Engels geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie.
 
De Flower of Life omvat en bevat de gehele Geometrie van de Schepping.
 
De Flower of Life symboliek vertaald de schepping op zich, omdat het symbolisch uitgebeeld is als  bloem van een vruchtboom.

De flower of life of te wel de levensbloem is een oeroud symbool dat op zowat de hele aarde te vinden is. Tot nog toe is de flower of life op elk continent gevonden behalve in Antartica.
In Egypte zijn meerdere vindplaatsen waar de levensbloem wordt aangetroffen. Ook in veel Indiase tempels of op andere religieuze plaatsen wordt deze levensbloem aangetroffen.
Zelfs in Europa wordt dit symbool op veel oude vindplaatsen afgebeeld. Het is een patroon uit de volkskunst van de 17e en 18e eeuw. De meeste vindplaatsen van de levensbloem bevinden zich in tempels, kerken en op inwijdingsplaatsen.

De levensbloem heeft 19 cirkels met daarom heen weer 2 grotere cirkels, door de cirkels allemaal naar buiten toe uit te breiden ontstaat weer een ruimtelijk figuur die de 8 cellen van het menselijk embryo weerspiegelt.
 

Terug naar overzicht