gemstonebeads.nl

Rudraksha-mala kralen

Sorteer op:
 
 
malakralen rudraksha

Rudraksha mala shiva india kralen

De afbeeldingen hierboven zijn voorbeelden wat je ook met malakralen kunt maken.


”De tranen van Shiva”

Herkomst:
Nepal, Tibet, India, Indonesië en Australië.


In de hindoeïstische mythologie staan malazaden voor de tranen van Shiva. Deze zaden komen van de Rudrakshaboom (Elaeocarpus Ganitrus) Er wordt gezegd dat ze o.a. geluk ,liefde en licht brengen.
 

Waar komt de naam Rudraksha vandaan?

Het woord is afkomstig uit het Sanskriet en is samengesteld uit twee woorden, ‘Rudra' en ‘Aksha’. Rudra betekent Shiva en Aksha betekent, tranen. Rudraksha’s zijn dus de tranen van Shiva.

Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid en liet tranen van medeleven opkomen. De tranen kristalliseerden na het raken van de aarde en veranderde in Rudraksha’s. Sindsdien zijn het heilige bessen voor de hindoeïsten die veelal worden gebruikt voor het maken van mala’s.

Zaden van deze boom zijn voor vele doeleinden geschikt zoals voor bijvoorbeeld het tellen van allerlei soorten mantra's of andere gebeden.rudraksha kralen

 Wat is een mala?

Een Mala is een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing. Mala's worden vaak gebruikt om mantra's te tellen tijdens een meditatie. Het is aan te bevelen om een mala in een mala-tasje te doen om
zodoende de mala energie te beschermen tegen storende invloeden. Gebruikt als mala zou men beschermt worden door lord Shiva.

 

Rudraksha’s genezend

Reeds vele eeuwen worden ze spiritueel gedragen en gebruikt bij meditaties door o.a. hindoes en boeddhisten. Rudraksha-kralen worden als zeer heilig beschouwd en als genezend in hun effect op de eigenaar of gebruiker. Rudraksha's verlenen de drager rust, helderheid en richting. Zij geven verkoeling aan het lichaam en beschermen tegen negatieve krachten en gedachten.Het aantal groeven in de zaden geeft verder aan hoe bijzonder het zaad is. Meestal zijn dit er 5 (de 5 gezichten van Shiva), maar alles tussen de 1 en 21 is mogelijk. Des te minder of des te meer groeven, des te bijzonder het zaad.
Naast de bijzondere werkingen van de zaden, kunnen deze natuurlijk ook gezaaid worden. De tropische boom kan bij ons gehouden worden als kamerplant, maar het is daardoor lastig om de soort bij ons tot bloei te krijgen. De vruchten zijn helderblauw en bevatten elk een zaad.

In India worden de bomen zelfs geplant om bij te dragen aan de energetische balans in diverse gebieden.
 

De ‘Rudraksha’ bomen komen voor in Zuidoost-Azië, Nepal en in Australië. Nadat de boom is uitgebloeid en de aarde bedekt wordt met een prachtig bloemendeken, begint de vrucht gestalte te krijgen. Eerst groen en langzaam veranderend in een bijna metallic blauwe kleur. Dit is het teken dat de vrucht rijp is. Vanuit duurzaam perspectief is het mooi dat de mala’s worden gemaakt van vruchten en niet van hout. De Rudraksha bomen bieden elk groeiseizoen weer nieuwe vruchten om Rudraksha mala’s te maken.


Elaeocarpus Ganitrus mala 


Waarom 108 kralen?

Het nummer 108 is om tal van redenen belangrijk.
Sommigen geloven dat er 108 stadia zijn op het pad van de menselijke ziel. Ook zouden er 108 menselijke zonden zijn volgens het Tibetaanse Boeddhisme. Daarom zou het 108 keer opzeggen van de mantra een heilige bezigheid zijn. Shiva Nataraja danst zijn kosmische dans in 108 poses. Krishna zou gedanst hebben met 108 ‘Gopis’ (koevrouwen) en trouwde later met 108 vrouwen. Vele trappen van Boeddhistische tempels hebben 108 treden. In de sterrenkunde is de afstand tussen de aarde en de zon 108 keer de diameter van de zon en de afstand tussen de aarde en de maan is 108 keer de diameter van de maan.

 

De noten/zaden zijn opgebouwd uit segmenten. Minimaal 3 en maximaal 21. Dit wordt ook wel Mukhi genoemd, het gezicht, maar er wordt ook gesproken over het aantal ogen (segmenten)
Deze mala is opgebouwd uit noten met 5 ogen, die staan voor: de 5 gezichten van Shiva succes, geluk, wijsheid, gezondheid en eeuwige vrede.
Voor Hindoe, Sikhs en Boeddhisten zijn Rudraksha zaden één van de meest heilige voorwerpen, beladen met mystieke, zuiverende en genezende krachten.

Diegene die een Rudraksha mala draagt is onaantastbaar en wordt beschermd tegen alle negatieve invloeden.
De natuurlijke elektromagnetische energie van de Heilige Rudraksha kralen verbetert de concentratie en mentale eigenschappen.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN